Partnerstvo za unapređeno stanovanje

Bez autora
Sep 18 2012

ProCredit banka je pokrenula saradnju sa Austrotherm, jednim od vodećih proizvođača termoizolacionih materijala na našem tržištu, sa ciljem da dodatno poboljša odgovor na potrebe klijenata za unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima. Nakon programa subvencionisanih kredita za unapređenje energetske efikasnosti, tokom kog je isplatila gotovo 300 kredita u iznosu od preko 102 miliona dinara, ProCredit banka je pripremila posebnu sopstvenu ponudu povoljnih kredita za unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima. Tražnja iskazana tokom programa subvencija, kada su dominirali krediti za termo izolaciju, a zatim stolariju, rekonstrukciju i ugradnju novih sistema grejanja, dovela je i do uspostavljanja saradnje sa Austrotherm. Sada se na stovarištima i u prodavnicama trgovaca koji su partneri Austrotherma i koji prodaju termoizolacione proizvode nalazi oko300 zajedničkih postera i 50.000 flajera, koji predstavljaju Austrothermov proizvodni program sa posebnim osvrtom na značaj termičke izolacije fasade i kreditnu ponudu ProCredit banke.

Partnerstvo za unapređeno stanovanjeProCredit banka je pokrenula saradnju sa Austrotherm, jednim od vodećih proizvođača termoizolacionih materijala na našem tržištu, sa ciljem da dodatno poboljša odgovor na potrebe klijenata za unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Nakon programa subvencionisanih kredita za unapređenje energetske efikasnosti, tokom kog je isplatila gotovo 300 kredita u iznosu od preko 102 miliona dinara, ProCredit banka je pripremila posebnu sopstvenu ponudu povoljnih kredita za unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Tražnja iskazana tokom programa subvencija, kada su dominirali krediti za termo izolaciju, a zatim stolariju, rekonstrukciju i ugradnju novih sistema grejanja, dovela je i do uspostavljanja saradnje sa Austrotherm. Sada se na stovarištima i u prodavnicama trgovaca koji su partneri Austrotherma i koji prodaju termoizolacione proizvode nalazi oko300 zajedničkih postera i 50.000 flajera, koji predstavljaju Austrothermov proizvodni program sa posebnim osvrtom na značaj termičke izolacije fasade i kreditnu ponudu ProCredit banke.

Kamatne stope na kredite za unapređenje energetske efikasnosti su jedinstveno povoljne na našem tržištu, zbog čega se investicije u unapređenja životnog prostora uz smanjenje potrošnje energije veoma brzo isplate.

Istovremeno, uz adekvatno odabranu ratu i ročnost kredita, na kućnom budžetu nema promena, a nakon perioda otplate, sva ušteda ostaje na raspolaganju korisniku. Tako, za toplotno izolovanje kuće od 130 kvadratnih metara, period u kom se investicija isplati kroz manje troškove energije, može biti kraći od četiri godine. Posebna povoljnost je što je jednim kreditom moguće finansirati celokupnu investiciju, odnosno i kupovinu materijala i izvođenje radova.

ProCredit banka uzela je učešće i u programu subvencionisanih kredita namenjenih privredi, a nakon samo dva dana od potpisivanja ugovora o subvencionisanom kreditiranju sa Fondom za razvoj, u banci je u obradi bilo blizu 300 zahteva u ukupnom iznosu od gotovo 40 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik